10 Motive să Utilizezi Benzile Elastice în Timpul Antrenamentelor

exercitii benzi elastice

1. OFERĂ NIVELURI MULTIPLE DE DIFICULTATE

Aceste accesorii pentru exerciții fizice sunt o opțiune convenabilă pentru persoanele de orice vârstă sau nivel de performanță. Benzile de rezistență se pot găsi pe diferite intensități. Acestea variază de la dificultăți ușoare, până la dificultății medii și grele. Benzile se pot ajusta în funcție de dificultatea dorită în timpul exercițiilor oferind mai multă sau mai puțină intensitate, precum și combinându-le pentru a oferi o rezistență suplimentară.

2. ANTRENEAZĂ TOȚI MUȘCHII CORPULUI

Majoritatea seturilor de benzi elastice și de rezistență vin împreună cu un ghid de folosire a acestora pentru fiecare categorie de mușchi din corp. Fie că le ancorezi pe ușă, opui rezistență călcând pe ele sau le înfășori de mobilă, acestea deschid un orizont larg de posibilități de exerciții. Nu lăsa simplitatea lor să te păcălească. Exercițiile cu aceste benzi sunt surprinzător de eficiente și oferă mai multe beneficii față de greutățile tradiționale.

3. POT FI COMBINATE CU ALTE ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII

În timp ce benzile de rezistență funcționează excelent pe cont propriu, ele pot fi, de asemenea, combinate cu alte echipamente sau accesorii dedicate exercițiilor fizice. De exemplu, combinând benzile cu o halteră pentru exercițiile dedicate bicepsului, îți va acorda o dificultate și o flexibilitate suplimentară.

4. ADAUGĂ VARIETATE EXERCIȚIILOR TALE

În timp, mușchii se adaptează oricărei noi rutine de exerciții fizice. Este o idee bună să variezi exercițiile făcute în timpul antrenamentelor. Fiecare tip de exercițiu îți va lucra mușchii într-un mod diferit.

5. SUNT UȘOR DE DEPOZITAT

Încercând să muți o bandă de alergare când ai musafiri poate fi destul de copleșitor. Ascunderea ganterelor sub pat devine o bătaie de cap. Acesta nu este cazul când vine vorba de benzile de rezistență. Mici, ușoare și flexibile, acestea pot fi puse oriunde, incluzând geanta ta de fitness sau sertarul unui birou! Le poți lua cu tine la birou, să le pui într-un bagaj, să le muți de la un etaj la altul - benzile de rezistență sunt ușor de tratat.

6. SUNT VERSATILE

În timp ce ganterele oferă o dificultate ridicată, iar aparatele tradiționale de fitness sunt stabile și ușor de folosit, nici un astfel de echipament nu are versatilitatea benzilor elastice. Poți începe să efectuezi o genuflexiune cu benzile prinse de picioare și în același timp să le folosești pentru exerciții de biceps. Posibilitățile sunt nelimitate.

7. PRIETENOASE CU ARTICULAȚIILE

Spre deosebire de greutățile clasice, benzile elastice nu sunt dependente de gravitate și prin urmare reduc compresia articulațiilor, lucru care ajută la prevenirea accidentărilor pe termen lung. Datorită flexibilității și varietatea cu care acestea pot fi folosite în a executa diferite mișcări pe durata unui exercițiu, antrenamentele tale nu vor mai fi atât de repetitive și prin urmare nu îți vor afecta articulațiile.

8. IDEALE PENTRU STRETCHING ȘI MOBILITATE

Orice tip de bandă elastică tubulară sau plană este excelentă atât pentru întinderile post-antrenament, cât și pentru mobilitatea de dinainte de antrenament. De obicei, în timpul stretching-ului ești limitat la nivelul tău de flexibilitate și de amplitudine în mișcare, iar multe întinderi eficiente necesită chiar și ajutorul unei alte persoane care să ofere presiune mușchiului. În schimb, poți utiliza benzile pentru a te ajuta la aceste tipuri de exerciții, oferind astfel și presiune mușchilor. Benzile elastice sunt, de asemenea, excelente pentru mobilitate atunci când sunt înfășurate în jurul unui obiect static și ajută, de exemplu, la îmbunătățirea mobilității gleznei și a șoldurilor pentru genuflexiuni.

9. PERFECTE PENTRU CĂLĂTORIT

Poate fi greu să face antrenamente sau să găsești o sală de fitness în timp ce călătorești. Benzile elastice sunt opțiunea perfectă pentru a nu ocupa spațiu mult în geanta ta și îți permit să faci exercițiile dorite într-o cameră de hotel sau în aer liber. Acestea nu îți vor afecta greutatea bagajului tău, fiind foarte ușoare.

10. SUNT IEFTINE

Benzile elastice sunt de obicei vândute individual sau într-un set. Poți cumpăra mai multe benzi de intensități și rezistențe diferite și în continuare menți costul scăzut. Indiferent de ce tip de bandă dorești, acestea sunt relativ ieftine de adăugat la echipamentul tău de exerciții de acasă. Pe lângă prețul accesibil, majoritatea benzilor vin împreună cu un mic ghid de utilizare a acestora, unde îți sunt prezentate o gamă variată de exerciții pe care le poți face cu acestea. 


Un set de 5 benzi elastice de diferite intensități - de la cea mai ușoară, la cea mai grea, costă 49.90 lei la Sportivo.